torstai 13. lokakuuta 2011

Hei me lennetään!

Listanhimoissani lankesin jälleen kerran Flyladyyn. Useimmat varmaan tämän tuntevatkin, eli kyse on pitkälle organisoidusta järjestyksenpidosta, joka alkaa tiskialtaasta ja päättyy ties mihin. Tai eihän se koskaan lopu, vaan jatkuu ja jatkuu. Eihän sotku siivoamalla lopu. Päätin yrittää kerrankin kunnolla alusta alkaen, onhan sivustolla erittäin tarkka aikataulu pikkuruisille flybabyille, jotka opettelevat järjestyksen saloja. Heti alkuun tulee täydellinen WTF-reaktio. Kuka hitto työntää kuumaan veteen valkaisuainetta?! No flylady tietenkin, mutta enpä todellakaan tajua miksi. Tiskialtaan puhdistus on kuitenkin ensimmäinen tehtävä, eikä koko päivänä sitten muuta tarvitse tehdäkään. Hinkkasin tiskialtaani puhtaaksi ihan omin neuvoin. En tykkää käyttää kovia myrkkyjä, vaan mahdollisimman luontoystävällisiä pesuaineita. Koska Pikku Myy on vielä kovin pieni, käytän mieluiten ihan vaan etikkaa ja ruokasoodaa, sillä kaikki äidin käyttämät putelit ovat ihan überkiinnostavia. Tiskipöytä näytti kieltämättä ihanalta, kun sen kerrankin hinkutti kaikin voimin puhtaaksi. Meillä tosin on tiskikone, johon voi kätevästi piilottaa likaiset astiat. Tai siis voisi. Yleensä siellä säilytetään puhtaita astioita, mikä on tietysti aivan typerää.

Avasin malttamattomana jo seuraavan päivän tehtävän, koska intoa ja puhtia oli yllin kyllin. Siinä se sitten olikin se seuraava WTF. Olin kyllä aiemminkin tiennyt tästä nauhakenkäfetissistä, mutta pääkoppani armollisesti kätki tämän naurettavuuden johonkin hyvään talteen. Suomessa nyt vaan ei kuljeta kengät jalassa sisällä, eikä varsinkaan nauhakengissä. Sitä paitsi minä lähden aamulla töihin, siihen kuuluu ihan normaali naamanpuunausoperaatio, ei sitä tarvitse erikseen sanoa. Flylady ehdottaa toisen päivän ohjelmaksi myös muistilappuja ympäri kämppää.

Antaa olla.

Plärään vielä muutaman päivän ohjelmiston, mutta tarjonta on aika kehnoa. En halua katsella muistilappuja. Harpon päiviä sieltä täältä, koska järjestys alkaa jo ärsyttää. Kahdeksannentoista päivän kohdalla on linkki timakkaan ohjenuoraan. Monet neuvot ovat ihan järkeviä, mutta neljäs tökkää pahasti: Don’t allow yourself to be sidetracked by the computer. Flyladyhän rakentuu täydellisesti tietokoneen ympärille! Sähköpostiin tulvii päivän rutiinia, hehekutusviestejä ja mainoksia (Flyshopista voi ostaa vaikka kyniä, joissa lukee I'm So Proud of You). Facebookissa ei pääse yhtään vähemmällä. Erityistä puistatusta aiheuttaa amerikkalaisten isänmaalliset hehkutukset aina silloin tällöin. Ja tietysti pitää käyttää Cozy-kalenteria koko perheen kesken. Minun kuitenkin täytyisi oppia siivoamaan, tietokoneella osaan istua vähän liiankin hyvin. Tämä on ehdottomasti pitkä miinus. 

Annan vielä mahdollisuuden Flyladylle, koska tiedän monen saaneen järjestystä aikaan sen avulla. Siitäkin huolimatta, että se logon läski ämmä käy hermoille jo tässä vaiheessa.

Ei kommentteja: