lauantai 29. lokakuuta 2011

Ala laputtaa


Kiitos kannustavista sanoista koskien näitä vähäpätöisiä vinkkejäni. Jatkan siis edelleen itsestäänselvyyksien latelemista. Oikeastaan olenkin nyt oivaltanut, ettei ongelma välttämättä olekaan siinä, ettenkö olisi tajunnut jotain asiaa. Yleensä ongelma piilee siinä, etten ole tajunnut tehdä sitä. Siksipä tämänkertainenkin juttu voi tuntua tollolta, mutta minulla kesti useita vuosia, jopa vuosikymmeniä, ennen kuin tartuin toimeen.

4. LAITA LAPPU JOKAISEEN MAHDOLLISEEN PAIKKAAN

Paikasta tulee silloin jonkun asian oma, ja jos oikein hyvin käy, tavarat löytävät tiensä sinne hiukan vaivattomammin. Olen lukenut jostain (vau miten pätevää lähdekritiikkiä!), että jos ihminen kirjoittaa asian, hän todennäköisemmin myös tekee sen. Siihen siis perustuu intoni pitää kodin kansiota ja kirjata siivoussuunnitelmia. Muuten en laiskuuksissani tekisi ehkä yhtään mitään. Tämä nimilappujen käyttäminen on sellainen vähän miedompi aste samasta asiasta.

En halua esitellä perheenjäsentemme nimiä, joten en kuvaa varsinaisia laputettuja paikkoja, mutta tällaisia vastaavia tulostettavia PDF-tiedostoja on saatavilla ympäri nettiä ilmaiseksi tai maksua vastaan. Niitä voi sitten tarpeen mukaan laminoida tai tulostaa paksulle paperille tai tarra-arkeiksi. Ja voihan niitä tehdä itsekin! Minä en tosin osaa, ja nämä sainkin lahjaksi eräältä, joka käsittääkseni ja toivoakseni on myös tämän blogin lukijakuntaa. Kiitos sinulle!

Toki lappu voi olla upea skräppäystuotos (en taatusti osaa sitäkään) tai yhtä hyvin vaikka ruutupaperia teippikiinnityksellä. Pääasia lienee, että se kertoo tavaroiden oikean paikan.
Tavoitteeni on laputtaa vielä keittiön kaapitkin jonakin päivänä.


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kivoja laputtimia! Tulostettavat laput onkin hyvä idea, niin ei jää ikinä setti vajaaksi, jos tulee lisättyä vaikka uusi kori samaan hyllykköön entisten kanssa.

Lilli kirjoitti...

Tulipa tämä mieleeni kun siivosin siivouskaappia. Kirjoitin maalarinteippiin mm. pesuaineet, pölypussit ja teippasin tekstit hyllyn reunaan. Nyt pitäisi siivouskaapissakin olla omat paikkansa tavaroille.
Jospa se auttaisi siivoamaan kun siivousvälineet on kunnossa ja järjestyksessä.