sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Lego-insinöörille portfolio


2. ARKISTOI LEGOJEN OHJEET

Kun Nuuskamuikkunen alkoi jokunen vuosi sitten saada synttärilahjoiksi erikokoisia Lego-paketteja, kävi nopeasti selväksi, että pakettien sisällöt eivät saakaan sekoittua keskenään ihan noin vaan. Tämä aiheuttaa edelleen harmaita hiuksia, mutta olemme taltuttaneet edes ohjeiden sekamelskan. Alussa ohjeet hautautuivat Lego-laatikkoon, repeilivät ja hajosivat. Sitten keksimme skannata ohjeet! Jos ne nyt häviävät, löydämme ne aina tietokoneelta. Eikä tässä vielä kaikki! Tulostimme ohjeet ja kiinnitimme lehtiöksi kampasidontalaitteella. Kyllä kelpaa rakennella!Mielessä on ollut myös yksisivuisten ohjeiden laminointi, koska pelkässä muovitaskussa ne eivät lasten käytössä kestä. Joka tapauksessa kansio on oikea paikka näille, ei se riivatun Lego-laatikko.

Oisko kellään lisää vinkkejä? Täällä oltaisiin erityisen onnellisia niiden Legojen säilytykseen liittyvistä nikseistä. Minä näköjään selviydyn paremmin tästä paperitulvasta.

2 kommenttia:

Kati V. kirjoitti...

Kiitos mielenkiintoisesta blogista! Lego-ohjeiden skannaus on hyvä idea.

Legojen säilytys ei tosiaan ole helppo juttu, jos pikkupalikoita alkaa kertyä ovista ja ikkunoista. Jos kaikki kippaa yhteen isoon laatikkoon, ei sieltä löydä mitään. Pienille osille ja rakennelmille meillä on käytössä läpinäkyviä muovirasioita (pakasterasioita ym.) ja lokerikko, joka on tarkoitettu ruuveille sun muille työkaluille. Nämä kaikki on säilötty yhdessä isossa sängynaluslaatikossa. Aika hyvin palikat löytävät omiin paikkoihinsa takaisin leikkien jälkeen.

Lego-ohjeet kirjoitti...

Nokkelaa! Pidemmän päälle tällainen on erinomainen ratkaisu.

Verkosta löytyy muutama osoite, mitä varsinaiset rakennusohjeet on saatavilla